Bugün, 3 Haziran 2024 Pazartesi

Bugün Erdek'in kurtuluşu

Bugün Erdek

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü 18 Eylül bugün törenlerle kutlanacak.

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü 18 Eylül bugün törenlerle kutlanacak.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Erdek Belediyesi tarafından organize edilecek olan kurtuluş bayramı kutlamalarında, Erdek Garnizon Komutanlığı ile törene katılan diğer resmi ve özel kurum, kuruluşları kapsayan program şöyle:
Tören bugün saat 09.45’te, ilçemiz Çarşı Cami meydanında başlayacak. Top atışıyla verilecek işaret üzerine Erdek’i kurtaran temsili Milis Kuvvetleri, Hacı Ömer Cami meydanına gelecek ve burada Erdek Belediye Başkanlığı’nca kurban kesilecek. Kurbanın ardından şehitlerimiz için camide sela verilecek. Ardından, Cumhuriyet alanına geçilecek. Alandaki Atatürk Anıtına, kurumlar, siyasi partiler, odalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından çelenkler sunulacak.
Şehit ve gazilerimizin anısına yapılacak saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız söylenerek, şanlı bayrağımız göndere çekilecek.
Top atışıyla verilecek işaret üzerine Erdek`i kurtaran Milis Kuvvetleri tarafından hürriyet ve kurtuluşu sembolize eden kız kurtarıldıktan sonra, tören alanında Belediye Başkanlığı`nca kurban kesilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tarafından yapılırken, Erdek Lisesi`nden bir öğrenci şiir okuyacak.
Okulların halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sunulacak. İkindi namazının ardından Erdek İlçe Müftülüğü tarafından, Erdek Çarşı Camisi’nde, şehitlerimiz ruhuna mevlid-i şerif okunacak.



  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Salı 38 ° / 20 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.1 ° / 21.1 ° Güneşli